# BLAUWE DAKEN

Het klimaat verandert razendsnel en dat zorgt steeds vaker voor extreme weersomstandigheden. Wanneer het regent, is dat vaak zeer intens en wanneer het droog blijft, is dat vaak voor langere tijd.

Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat we onze gebouwen – en meer bepaald het dak – aanpassen aan deze periodes van droogte en hevige regenval. Het regenwater dat op het dak valt, moeten we opvangen en opslaan voor drogere periodes. Later kunnen we dat hemelwater dan hergebruiken in het huishouden, voor onder meer sanitaire doeleinden.

De EPDM- en TPO-membranen van Elevate zijn chemisch inert. Ze reageren met andere woorden niet op andere stoffen en de folies geven het opgevangen regenwater geen bruine kleur. De membranen zijn bovendien niet giftig en bevatten geen kankerverwekkende stoffen. Bijgevolg voldoet de kwaliteit van het gerecupereerde regenwater na contact met de membranen aan de milieunormen en zal dit geen abnormale bacteriën bevatten. Ook fysische testen bij Eurofins, een geaccrediteerd Belgisch labo dat erkend is voor milieu-analyses, tonen aan dat de membranen geschikt zijn voor hergebruik van regenwater.

PROJECT BLAUWE DAKEN